Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Controversatul dosar al „cumpărătorilor” de…

Controversatul dosar al „cumpărătorilor” de deputați

Irina Baglai și Vitalie Burlacu, bănuiți că au încercat să corupă deputaţi din actuala coaliţie, se află şi acum în arest, unde vor rămâne, cel puţin, până la începutul lunii aprilie. Aceștia au fost reținuți pe 7 martie 2014, de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi Procuratura Anticorupţie (PA).

Bănuiții ar fi fost gata să plătească câte 250 de mii de USD pentru ca unii aleşi ai poporului să părăsească partidele lor, componente ale Coaliţiei Pro­ Europene.

CNA a pus la dispoziţia presei, pe lângă imagini de la flagrant, o înregistrare audio în care o voce asemănătoare cu cea a lui Burlacu discută cu un intermediar, care urma să ducă banii deputaţilor.

În înregistrare este pronunţat numele deputatului Partidului Liberal Reformator (PLR), Anatol Arhire, care, conform intermediarului, era deja „acontat”. Vocea intemediarului este a lui Ghenadie Cosovan, care a deţinut funcţia de viceministru al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ultima dată în perioada 2008—­2009.

Deputatul PLR, Anatol Arhire afirmă că a fost audiat de către procurorii anticorupţie. „I­-am spus procurorului că nu am nicio implicare”. Deşi în conferinţa de presă în care anunţau reţinerea persoanelor care încercau să corupă deputaţi, procurorii şi ofiţerii anticorupţie anunţau că deputatul care urma să fie corupt ştia despre asta şi chiar urma să anunţe în acea zi că părăseşte partidul şi fracţiunea, în timpul audierilor, Arhire susţine că procurorii nu au invocat faptul că el ar fi ştiut. „În rest, o să aflaţi mai multe, joi (astăzi, n.r.), la conferinţa mea de presă”.

Mai multe detalii despre subiect, citiți AICI.